yeni film izle hd film izle film seyret

  Dyatlov Geçidi Vakası - Gizemli Olay

Dyatlov Geçidi Vakası - Gizemli Olay 13 Şubat 2017

Bundan tam 58 sene önce tarihte yaşanmış Dyatlov Geçidi olayına bugün parmak basıyoruz. Peki burada ne yaşandı ve olay nerede gerçekleşti?

Bundan tam 58 sene önce tarihte yaşanmış Dyatlov Geçidi olayına bugün parmak basıyoruz. Peki burada ne yaşandı ve olay nerede gerçekleşti? Tarih 2 Şubat 1959'u gösterirken 9 rus kayakçı Ural Dağları'nda bulunan Mansi dilinde "Ölüm Dağı" anlamını taşıyan Kholat Syakhl isimli bölgenin doğu yakasında ki Dyatlov Geçidi sınırlarına eğlenmek ve kamp kurmak için ayak basmışlardır. O günden sonra kendilerinden hiç kimse haber alamamıştır. Yakınlarının ilgili kurumlardan yardım istemeleri sonucu bir grup araştırmacı ve polis olay yerine intikal etmiş ve dehşet verici manzara ile karşılaşmışlardır. Yapılan araştırmalar sonucunda kişilerin -30 derecede ve yoğun kar yağışı altında çadırlarını içeriden yırtarak kimisi yalınayak, kimisi ise çıplak şekilde yürüdükleri, kaçtıkları tespit edilmiştir. Aynı şekilde cesetlerden bazılarının kafatası ve kaburgalarında kırıkların olduğu gözlemlenmiştir. Fakat hiçbir şekilde fiziksel bir temas olmadığı saptanmıştır. Laboratuvar'da yapılan incelemelerde şahısların giysilerinde ve üzerlerinde radyasyon kalıntıları, bedenlerinde turuncu, saçlarında ise gri bir renk bulgusuna rastlanmıştır. Bu olay hakkında farklı söylentiler vardır. Bazı insanlar o gece havada turuncu bir ışık saçan cisimler, bazıları da sovyet askerleri tarafından yapılan deneyler yüzünden olduğunu söylemektedir. O bölge yaşanılan olaydan sonra grubun lideri Igor Dyatlov'dan almıştır. Yakın tarihte bu olay hakkında bir film dahi çıkmıştır. İzlemek için http://filmparkuru.com/seytan-gecidi-izle-2013.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Beğen
    0
İlgili Filmler
1080P
Şeytan Geçidi izle (2013)
Şeytan Geçidi izle (2013)
1959 yılında yaşanmış bir olayı konu alan Şeytan Geçidi (Dyatlov Geçidi) Amerikalı bir grup öğrencinin orada ki araştırmalarını yer edinmiştir. Kholat Syakhl dağına kamp ve eğlence için giden bir grup arkadaşın e...
  •   Tür : Gizem, Gerilim
  •   İzlenme: 3505
  •   0
      0
  •   Vizyon : 2013
  •   Süre : 100 Dk.
IMDb5.7
MultiDil
  BENZER HABERLER
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir